Tünde története

„A kapcsolatunk eleinte még jó volt, könnyebben vissza tudott illeszkedni a családba is. De amikor már hosszabb éveket bent töltött, akkor nehezebb volt neki és nekünk is. Már nem ismerjük, nem ismerem őt.”

Megnézem a videót! 

Tünde egy tizenegy gyermekes családban nőtt fel a fővárostól 40 kilométerre fekvő bagi szegregátumban, és bár már évek óta Budapesten él párjával, dolgozni mai napig visszajár a szülőfalujába. Édesanyja korán meghalt, édesapja kilépett az életükből, ezért tinédzserként idősebb testvérei nevelték.

Bátyja 18 éves kora óta — egy-másfél éves megszakításokkal — van börtönben, így a nála tíz évvel fiatalabb Tündének meghatározó gyermekkori élménye volt, ahogy édesanyjával és testvéreivel beszélőre jártak. „Anyukám nehezen viselte. Nagyon sokat járt beszélőre hozzá, mondhatni, ezzel töltötte az életét” — emlékszik vissza. Az érzelmi megterhelés mellett a távoli intézetekbe utazás és a rendszeres csomagküldés jelentős anyagi áldozattal is járt a szegénységben élő családnak.

A bátyja börtönben töltött hosszú évei és a kapcsolattartás szabályainak folyamatos szigorítása együttesen mára oda vezettek, hogy már csak ritkán beszélnek — nem csupán fizikailag, hanem érzelmileg is eltávolodtak egymástól.Ismerd meg a többiek történetét is!